Opnieuw wordt de Android besturingssysteem geplaagd door een nieuwe malware. Beveiligingsbedrijf Lookout waarschuwt Android gebruikers over een nieuwe Android Trojan die zich via gehackte websites verspreidt.

De trojan kan zich mogelijk nestelen in overheid en netwerken indien er geen controle is. Op dit moment lijkt de trojan vrij onschuldig. Deze malware doet zich voor als een software update, zodat gebruikers de trojan installeren.

De trojan is embedded als iframe in gehackte websites, na het bezoeken van deze gecompromitteerde website met een Android apparaat installeert het trojan zich automatisch op het Android apparaat. Lookout deelt mee dat de bestandsnaam “Update.apk” heet, en dat er op dit moment slechts een handvol sites zijn die gecompromitteerd zijn met de APK bestand. Hierdoor voorspelt Lookout dat het besmette Android apparaten heel laag zal zijn.

De trojan lijkt in de eerste instatntie geen directe schade toe te brengen aan de Android apparaat, maar zou in een later stadium wel gebruikt kunnen worden om toegang tot uw privé netwerken te krijgen.

via Slashgear

  • Peter

    Gelukkig heb ik een iPhone 😛

  • Tim

    Laatste tijd is er wel erg veel malware gedoe voor Android