In het verleden hebben we wel vaker Malware’s gezien voor de mobiele besturingssysteem Android. Deze nieuwe Malware lijkt misschien wel het meest gevaarlijke van alle. Bij gratis apps is het meestal zo dat gebruikers het eerst kunnen testen voordat overgaan tot koop van de volledige versie.

Deze nieuwe malware die onlangs werd ondekt door Symantec zorgt ervoor dat gebruikers privilege moeten betalen voor het gebruik van gratis apps. Terwijl Google de afgelopen tijd met verschillende beveiligingsbedrijven hun uiterste best hebben gedaan om lekken/bugs in Android te dichten. Het lijkt erop dat de hackers steeds slimmer worden.

Dit malware is een nieuwe variant van de Android.Opfake malware die consumenten laat betalen voor gratis apps. Terwijl de eerdere malware soorten meer neiging hadden om  gevoelige informatie te stelen en virussen te verspreiden. Deze malware is zeker één van de meeste slimme malware in zijn soort.

We raden u aan om alléén apps te installeren via de officiële Google Play Store als je niet opgelicht wilt worden. Google wordt vaak bekritiseerd voor de openheid van zijn Android besturingssysteem, maar als gebruikers gewoon apps downloaden via het officiële Store is het risico op een malware ook aanzienlijk klein.

  • Eric

    Hier een gelukkige iPhone bezitter die geen last heeft van malware, trojans etc 😛