We hebben nog meer goed nieuws voor jullie. Pod2G heeft aangekondigd dat de Untethered Jailbreak op iOS 5.1 en iOS 5.1.1 ook op de eerste generatie iPad en de iPad 2 werkt. Gisteren melde we nog dat de Untethered Jailbreak voor iOS 5.1 en iOS 5.1.1 over een paar weken wordt uitgegeven.

Omdat Pod2G zijn Untethered Jailbreak exploit nog moet testen op zo’n overige 16 iOS apparaten kan het nog enkele weken in beslag nemen tot dat het Untethered Jailbreak daadwerkelijk uitgebracht kan worden. Eerder hadden we al vermeld dat de Untethered Jailbreak exploit op de nieuwe iPad 3 en de iPhone 4S werkt.

De iPod Touch 3G en iPhone 3GS lijken niet te werken met de Untethered Jailbreak exploit van Pod2G.

Nadat Pod2G alle iOS apparaten heeft getest met zijn exploit, zal er nog een Jailbreak tool gemaakt moeten worden, die zowel stabiel als gebruiksvriendelijk moet zijn.

Als er niets anders, is dit een goed teken van vooruitgang. Een van de vele stappen in het creëren van een jailbreak is om het te testen op alle beschikbare apparaten. Nu dat we die naar het einde van die stap moet er niet veel meer te doen dan maken de gebruiker gerichte jailbreak tool.

We zullen u hier op iPhonemania op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom de Untethered Jailbreak op iOS 5.1 en iOS 5.1.1