iPhone hacker Pod2G heeft dit weekend twee nieuwe kwetsbaarheden in iOS 5.1 gevonden. Dit heeft de Franse iPhone hacker op Twitter laten weten. De eerste kwetsbaarheid biedt toegang tot de kernel, en de tweede zorgt ervoor dat hij toegang krijgt in de root van de iPhone.

Op Twitter deelt hij ook mee dat hij zijn nieuwe ontdekkingen met niemand zal delen, op deze manier voorkomt hij dat Apple de gevonden ontdekking kan patchen in de nieuwe iOS 6. Het is op dit moment nog onduidelijk of Pod2G deze twee nieuwe exploits voor iOS 5.1 of iOS 6 zal gebruiken.

Afgelopen week had Pod2G een poll geplaatst op zijn blog, om zo de mening van de Jailbreak publiek te peilen. Hij weet niet wat hij moet doen met de vijf gevonden exploits. Zodra hij de vijf gevonden exploits gebruikt om een Untethered Jailbreak voor iOS 5.1 te ontwikkelen, zullen deze vijf exploits vrij en zeker gepatched worden door Apple in de nieuwe iOS 6.

Hij kan er ook mee wachten tot iOS 6 uit komt, zodat hij sneller een Jailbreak kan ontwikkelen en uitbrengen voor iOS 6. Dit betekent wel dat de gebruikers van iOS 5.1 nog langer op een Untethered Jailbreak moeten wachten.

  • Johan

    Mooi nieuws, ik zou zeggen wacht tot ios 6 komt en jailbreak die, als mensen echt een jailbreak willen kunnen ze beter wachten tot er éeen voor ios 6 is.