Volgens een analist van Sterne Agee heeft Apple een bericht naar de investeerder verstuurd waarin wordt vermeld dat de productie van de huidige iPhone’s met 20 tot 25 procent worden verlaagd. Apple zal in plaats van 35,1 miljoen die vorig kwartaal werden verscheept dit verminderen naar 26 tot 28 miljoen iPhone.

De analist voorspelt hiermee dat Apple zicht aan het voorbereiden is voor de volgende generatie iPhone, ook wel beter bekend staat als de iPhone 5. De nieuwe iPhone zal ongeveer rond september/oktober verkrijgbaar moeten zijn.

In het verleden hebben we wel vaker gezien dat Apple de productie verlaagt bij het komst van een nieuwe product. Eerdere geruchten beweerde dat de nieuwe iPhone 5 tijdens de WWDC op 11 juni zou onthuld worden, dit lijkt onwaarschijnlijk. Afgelopen zaterdag hadden we nog een artikel geschreven dat de iPhone 5 nog niet klaar was voor productie.

Apple staat erom bekend elke jaar een nieuwe iPhone of iPad uit te brengen, we zagen in oktober vorig jaar de huidige iPhone 4S verschijnen. De iPhone 5 zal ook hoogstwaarschijnlijk de zelfde route als de iPhone 4S nemen.

via BGR