Begin februari hadden we het nog over Proview Technology dat zo’n 1,5 miljard dollar van Apple wou hebben voor het gebruiken van het handelsmerk iPad in China. Nu we enkele maanden verder zijn wordt er niet meer over miljarden gesproken maar over miljoenen.

Het Chinese Proview heeft in 1998 de IPAD “Internet Personal Assistent Device” uitgebracht. Om de rechten op de naam iPad te krijgen heeft Apple 16 miljoen dollar geboden , maar Proview lijkt hier niet mee eens te zijn. Naar eigen zege wil Proview zo’n 400 miljoen dollar voor de naam iPad krijgen.

In het verleden bood Proview werk aan zo’n 18.000 mensen. Proview kwam later in financiële problemen waardoor het uiteindelijk werd overgenomen door acht banken. Nu is het een klein bedrijfje dat zo veel mogelijk wil verdienen van deze rechtszaak. Proview heeft ook aangekondigd dat zij de merknaam IPAD in meerdere landen bezitten en niet bang zijn om de rechtszaken gaan uitbreiden.

via AppleInsider