Apple heeft in zijn eentje de digitale muziek downloads legaal gemaakt met de iTunes Store. Veel rivalen hebben geprobeerd om zo’n soortgelijke succesvolle app te ontwikkelen maar geen wist dichterbij te komen dan Spotify. De muziek dienst waarmee je een maandelijkse abonnement kan aanschaffen om muziek te huren is in Europa een groot succes.

De ontwikkelaars achter Spotify verdienen bakken vol geld met miljoenen gebruikers. Nu heeft Sony een eigen muziek dienst gelanceerd voor de iPhone, iPad en iPod Touch gebruikers om de concurrentie met Spotify aan te gaan.

Net zoals Spotify kunnen gebruikers van de Sony Music Unlimited app muziek streamen met hun iOS apparaat met de Basic pakket. De Premium abonnement is minder beperkt als de Basic pakket, zo heb je een vrij uitgebreide catalogus waaruit je kan kiezen, evenals een indrukwekkende reeks van kanalen die uw smaak en luister patroon in de gaten houdt om zo een service op maat te kunnen bieden. Dit is te vergelijken met de Genius afspeellijst van Apple die u terug kunt vinden in iTunes.

De dienst van Sony biedt in grote lijnen het zelfde aan als Spotify, maar Sony lijkt wel een troef in handen te hebben doordat Sony al contracten heeft met enkele zeer grote muzikanten uit de industrie.