Telecom provider T-Mobile is van plan om richting de zomer een gratis tethering mogelijkheid voor iPhone gebruikers aan te bieden. T-Mobile gebruikers moeten op dit moment extra bijbetalen om gebruik te kunnen maken van de hotspot functie.

Als je op dit moment bij T-Mobile wilt tetheren met je iAbonnement dien je de voordeelbundel MyHotspot los bij te kopen. Je betaalt voor deze extra bundel 12,50 per maand. Als je niet over een iAbonnement beschikt dan is er ook geen mogelijk om te kunnen tetheren.

via T-Mobile:

Zojuist een nieuw bericht gekregen omtrent tethering. T-Mobile werkt op dit moment aan een gratis en klantvriendelijke oplossing om de tethering functionaliteit voor iPhone beschikbaar te maken. Medio zomer verwachten we hier meer informatie over te kunnen geven.

Op dit moment zijn er nog geen verdere details bekend over de gratis tethering mogelijkheden van T-Mobile. We zullen nog even geduld moeten hebben.

Tetheren houdt in dat je de internet verbinding van je iPhone kunt delen met onder andere je iPad, iPod, laptop, computer, of beter gezegd met alle gadget die via WiFi de internet op kunnen. Zelf heb ik met mijn PlayStation 3 online Call of Duty: Modern Warfare 3 gespeelt via de internet verbinding van mijn iPhone 4S 😉

Als je niet wilt wachten tot de zomer en je beschikt over een gejailbreakte iPhone, kan je via Cydia TetherMe of MyWi kopen. Let wel natuurlijk op je data bundel als je geen overtollige internet kosten wil.

  • Goswinus Odekerke

    Helaas. Ze bieden het wel gratis aan, maar voor bestaande abonnees krijgen bij aanvraag toch nul op het rekest.

    • Karel

      Je kan de persoonlijke hotspot met TetherMe een Jailbreak App ook laten activeren.