Het Europese Parlement is vandaag akkoord gegaan met een nieuwe wetgeving die vanaf 1 juli de tarieven voor mobiel gebruik goedkoper moet maken. In 2013 en 2014 zullen de kosten vervolgens nog goedkoper moeten worden.

Volgens de nieuwe wetgeving mag er voor een telefoongesprek maximaal 35 cent per minuut gerekend worden, en voor de ontvanger van het gesprek mag er maximaal 9 cent per minuut worden gerekend.Voor een SMS mag er straks maximaal 10 cent gerekend worden, en voor data betaal je 83 cent per MB.

Volgend jaar gaat de kosten nog eens naar beneden, zo betaal je straks voor 53 cent per MB en in 2014 zelfs 23 cent per MB. Het bellen wordt in 2014 ook goedkoper, zo betaal je 22 cent per minuut en voor een SMS betaal je 6 cent. Deze tarieven zullen tot 30 juni 2017 gelden.

  • Jim

    Laatste tijd zijn ze naar mijn weten flink duurder geworden. Gelukkig pakt de EU ze aan. Allemaal oplichters die providers