De Spaanse provider Telefonica heeft een app uitgebracht dat gebruikers toelaat om gratis te bellen en te sms’en. De app zal door het leven gaan als Tu Me. Dit is de eerste keer dat een telecom provider zo’n app uitbrengt.

Nederlandse gebruikers zouden ook gebruik kunnen van de gratis sms en bel diensten van deze app. Tu Me zou net als Viber via VOIP kunnen bellen en net als WhatsApp berichten kunnen versturen. Net zoals de genoemde apps dien je over een werkende internetverbindingen te beschikken.

De Tu Me app is al in de App Store te vinden voor iOS apparaten. De provider meldt verder dat er Android, BlackBerry, Symbian en Windows Phone versie’s van Tu Me in ontwikkeling zijn, maar wanneer deze precies zal verschijnen is nog onbekend.

Het is wel opvallend dat een provider een gratis bel en sms app uitbrengt. Zo leidde het vele populariteit van WhatsApp in Nederland tot een daling van inkomsten uit sms verkeer bij providers. De Spaanse provider meldt er wel bij dat de app gratis is maar aanvullende diensten zullen wel later betaald worden.

  • Arie Yammer

    Naast TuMe zijn er nog veel meer apps om mee te bellen. Ik ben benieuwd of het TuMe zal lukken om te concurreren met Skype en Rebtel. Ik zou eigenlijk alleen overstappen als het veel goedkoper is om mee te bellen.