Zoals de meeste van jullie wel zullen weten heeft Apple onlangs een iOS update uitgebracht. De nieuwe iOS 5.1.1 werd vrijgegeven om enkel een aantal bugs te fixen. NotCom de ontwikkelaar achter TinyUmbrella de SHSH blobs tool heeft ook zijn populaire tool bijwerkt naar versie 5.11.00 om de nieuwe iOS 5.1.1 te ondersteunen.

Gelukkig is TinyUmbrella bijwerkt, want zonder je SHSH blobs kan je helaas niet je iOS apparaat downgraden. De meest recente versie van Redsn0w is onlangs vrijgegeven, met de mogelijkheid om de nieuwe A5 apparaten als de iPhone 4S, iPad 2 en de nieuwe iPad te downgraden naar oudere iOS firmware versie’s. Als u van deze nieuwe functie gebruik wilt maken dien je over de SHSH blobs te schikken van je iOS apparaat. Het nut van het downgraden naar een oude iOS firmware is dat u gebruik kunt maken van de Untethered Jailbreak beschikbaarheid van dat iOS versie.

Dus met andere woorden, download de nieuwe TinyUmbrella 5.11.00 en zorgt dat je de SHSH blobs van je iOS apparaat opslaat. Dit kan in een latere stadium erg belangrijk voor u zijn.