Gisteren heeft de Chronic Dev Team de bijgewerkte versie van Absinthe uitgebracht om alle iOS apparaten (behalve Apple TV 3G) te voorzien van een Untethered Jailbreak op iOS 5.1.1. Vandaag heeft iH8sn0w ook zijn populaire Jailbreak tool Sn0wbreeze een update gegeven naar versie 2.9.4.

De vernieuwde versie van Sn0wbreeze zorgt ervoor dat u uw iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch 3G, iPod Touch 4G en iPad 1 Untethered kunt jailbreaken op iOS 5.1.1. Met Sn0wbreeze 2.9.4 kunt u helaas niet de A5 apparaten als de iPhone 4S, iPad 2 en de nieuwe iPad 3 jailbreaken. Als u één van deze drie iOS apparaten heeft raden we aan om Absinthe 2.0 te gebruiken, volg deze handleiding: Untethered Jailbreak iOS 5.1.1 iPhone, iPad en iPod Touch met Absinthe 2.0 [Guide].

Als u over een A4 apparaat als de iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch 3G, iPod Touch 4G en iPad 1 beschikt kunt u Sn0wbreeze 2.9.4 gebruiken. In de onderstaande handleiding helpen we u door de stappen heen.

Stap 1: Download iOS 5.1.1 via onze Download iOS Firmware pagina.

Stap 2: Download Sn0wbreeze 2.9.4 via onze Download Jailbreak Tools pagina.

Stap 3: Start Sn0wbreeze en druk op de blauwe pijl om verder te gaan.

Stap 4: Browse naar uw iOS 5.1.1 IPSW bestand, en druk weer op het blauwe pijl.

Stap 5: Sn0wbreeze zal uw iOS apparaat herkennen en geeft de details van uw toestel weer, klik op de blauwe pijl.

Stap 6: Klik op Expert mode en klik op de blauwe pijl.

Stap 7: Klik op Build IPSW en klik vervolgens op de blauwe pijl.

Stap 8: Sn0wbreeze zal nu een custom IPSW bestand maken van iOS 5.1.1 voor u. Het kan een tijdje duren, u zal een melding krijgen als het zover is.

Stap 9: Sluit nu uw iOS apparaat aan uw computer en volg de stappen om uw toestel in DFU mode te krijgen.

Stap 10: Zodra je toestel in DFU mode zit krijg je hiervan een melding.

Stap 11:  Open nu iTunes, doud de linker Shift-toets op je toetsenbord ingedrukt en druk op de knop Herstellen, navigeren nu naar je custom firmware bestand dat u hebt aangemaakt via Sn0wbreeze.

Stap 12: iTunes zal nu uw iOS apparaat herstellen naar de custom iPSW bestand, zodra dit succesvol afgerond is zal uw toestel Untethered jailbreakt zijn op iOS 5.1.1

Meer Jailbreak Nieuws:

  • Iemandmeteenvraag

    Moet je je ipod4g(in mijn geval) weer helemaal herstellen als je de jailbreak eropzet? Ik heb het jailbreaken al een paar keer geprobeert, maar het lukt steeds niet en dan moet ik hem steeds herstellen. Aangezien mijn ipod helemaal vol staat kost dat zo’n 3 uur. Is het herstellen dus echt nodig als je je ipod wilt jailbreaken of wordt er iets anders mee bedoelt ofzo?

  • Iemandmeteenvraag

    Uhm, ik hem alle stappen gevolgd, ik snap alleen niet echt wat je moet aanklikken bij bij de ‘shift-herstel’ stap. Ik heb maar de ios 5.1.1 aangeklikt, maar hij is nu bezig met herstellen en ik zie nergens cydia? Doe ik iets verkeerd?

    • Shift druk je op je eigen toetsenbord, en op iTunes heb je twee opties: Bewerken en Herstellen.