iPhone hacker Pod2g heeft via zijn blog laten weten dat de aankomende Untethered Jailbreak voor zowel iOS 5.1 en iOS 5.1.1 binnen een paar weken uitgebracht zal worden. Hoewel de Untethered Jailbreak succesvol is gelukt, zal hij de aankomende weken nodig hebben om het volledig te testen op de overige iOS apparaten.

Na de testfase van alle resterende iOS apparaten zal er nog een gewerkt worden aan een stabiele en gebruiksvriendelijke tool om de Untethered Jailbreak ui te voeren. Het verschil tussen de Untethered Jailbreak van Pod2G en de huidige Tethered Jailbreak iOS 5.1.1 is dat er bij de eerst genoemde geen computer nodig is om de iOS apparaat opnieuw op te starten.

Ook is er onlangs een nieuwe versie van Redsn0w uitgebracht waarmee u de iPad 2, iPhone 4S en de nieuwe iPad 3 te downgraden naar onder andere iOS 5.0.1, het nut van downgraden naar iOS 5.0.1 is dat deze iOS versie al een Untethered Jailbreak heeft.

De nieuwe iPad 3 heeft helaas nog geen Untethered Jailbreak en zelfs geen Tethered Jailbreak, dit komt door dat Apple de nieuwe iPad 3 samen met iOS 5.1 had uitgebracht.  Ook is het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk om de iPod Touch 3G en de iPhone 3GS Untethered te Jailbreaken op iOS 5.1 en iOS 5.1.1. Dit is door dat de gevonden kwetsbaarheden niet werken op deze twee apparaten.

  • jay

    Beter!, hier wachtte ik al op omdat ik hem alvast had geüpdatet. 🙂 goodjob