Het lijkt erop dat we niet meer zolang hoeven te wachten op een Untethered Jailbreak op iOS 5.1. iPhone hacker Pod2G heeft in een tweet laten weten dat hij op zijn nieuwe iPad 3 een Untethered Jailbreak op iOS 5.1 heeft verricht.

Vorig week deelde hij ook op Twitter mee dat hij een Untethered Jailbreak op iOS 5.1 had uitgevoerd op zijn iPhone 4. Het lijkt erop dat hij vooruitgang heeft geboekt. De Untethered Jailbreak exploit van hem lijkt te werken op de meeste apparaten die op iOS 5.1 draaien. Om iedereen op de hoogte te stellen van zijn vooruitgang heeft hij een video uitgebracht waar hij de Untethered Jailbreak op iOS 5.1 met zijn nieuwe iPad 3 demonstreert.

Er is op dit moment geen test Jailbreak Tool uitgebracht er zal ook geen test tool komen, ook niet voor een miljoen dollar zegt Pod2G in zijn tweet. Eerst wil hij ervoor zorgen dat zijn Untethered Jailbreak iOS 5.1 zo stabiel mogelijk is met een zeer gebruiksvriendelijke tool erbij.

De nieuwe Apple TV 3G is helaas nog niet getest met deze Untethered exploit, maar zal mogelijk ook niet erop werken. Zodra hij zijn Jailbreak rond heeft wilt die het ook nog eens testen op de iOS 5.1.1. Hopen dat Apple zijn Untethered exploit niet heeft gepatched in de nieuwe iOS 5.1.1.

Genoeg gebabbeld, laten we checken naar de Untethered Jailbreak iOS 5.1 demonstratie: