Als het niet de levensduur van de iPhone batterij is waar mensen over mopperen dan is het wel de signaalsterkte. In het verleden hebben iPhone gebruikers last gehad van beide problemen, gelukkig horen we de laatste tijd bijna niks meer over deze problemen. Mocht je toch nog van mening zijn dat je netwerk signaal zwak is, dan is er hier een oplossing voor.

Er is een Jailbreak app in Cydia te vinden met de naam SignalRefresh. Deze Cydia Tweak biedt in one-touch de mogelijkheid om verbinding te maken met de dichtstbijzijnde en sterkste netwerk toren.

Elk netwerk bestaat uit een complexe reeks van cel torens die hun signaal uitzenden rond de lokale omgeving. Hierdoor is er in sommige gebieden een sterker signaal ontvangst dan in andere gebieden die iets verder liggen dan de toren.

Niemand staat stil op een plek, tenzij je thuis bent. Maar zodra je naar verschillende locaties gaat zal je iPhone verbindingen maken met de dichtstbijzijnde masten om ervoor te zorgen dat je een sterker netwerk signaal hebt. Niet op alle locaties zal je dus een sterk signaal hebben.

SignalRefresh werkt in wezen als een snelle manier om toegang te krijgen tot de diep begraven systeem instellingen, vervolgens zal SignalRefresh uw netwerk en WiFi instellingen vernieuwen in de hoop dat u een sterker netwerk signaal krijgt. Dit resultaat kunt u eigenlijk ook zonder de SignalRefresh app krijgen. Hiervoor dient u uw toestel opnieuw te starten.

De SignalRefresh Cydia Tweak kunt u via de repository van BigBoos downloaden voor 0.99 dollar.