Afgelopen week hadden we het over telecom provider T-Mobile die van plan om richting de zomer een gratis internet tethering mogelijkheid voor iPhone gebruikers wou gaan aanbieden. Vodafone lijkt ze een stapje voor te zijn!

Sinds gisteren is het mogelijk voor Vodafone abonnees om gebruik te maken persoonlijke hotspot functie van de iPhone. Persoonlijke hotspot houdt in dat u de 3G internet verbindingen van uw iPhone kunt delen met onder andere je laptop, computer, iPad of beter gezegd met elke apparaat die met het internet kan verbinden.

In het verleden kon de persoonlijke hotspot functie alleen geactiveerd worden door zakelijke abonnees van Vodafone. Nu lijkt dit verleden tijd te zijn. Om gebruik te maken van de persoonlijke hotspot functie dient u deze eerst handmatig te activeren. Ga naar Instellingen > Algemeen > Netwerk > Persoonlijke hotspot.

Maar let er wel op dat uw vast zit aan uw data bundel, bij het overschrijden van de datalimiet zullen er extra kosten komen.