Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom de USB lichtnet adapter voor de iPhone zo’n duur prijskaartje heeft? Apple vraagt voor een iPhone USB oplader 29 euro in vergelijking met een Samsung oplader van 6 á 10 euro.

Ken Shirriff vroeg zich dit ook af en besloot een iPhone oplader open te maken om te kijken wat de reden is voor zo’n hoge prijs. Tot zijn verbazing heeft Apple de iPhone oplader niet alleen qua design goed in elkaar gezet maar zo heeft Apple de iPhone oplader voorzien van geavanceerde technologie.

Zo heeft Apple de stroom adapter extra voorzien van beveiligingen om de oververhitting tegen te gaan. De iPhone lader reduceert de EMI interferentie om de interferentie met het touchscreen te voorkomen. Zelfs de isolatie tussen primaire en secundaire printplaat is beter uitgevoerd dan de veiligheidsvoorschriften vereisen.

Zo als te zien heeft Apple een hoop technologie in een klein oppervlakte samengebracht. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Tip: Wist u dat u ook goedkope iPhone USB Oplader bij onze nieuwe iShop kunt kopen? Zo heeft u bijvoorbeeld voor 7,50 euro al een iPhone USB Oplader en voor 12.50 krijgt u er een USB Kabel erbij.