Virtuele provider Simpel laat op zijn website weten dat er onlangs een digitale inbraak heeft plaatsgevonden. Uit onderzoek bleek dat er hackers toegang hebben gekregen tot een bestand met emailadressen van personen die via een recente campagne klant zijn geworden.

Simpel heeft na het ontdekken van de hack deze direct bij toezichthouder Opta gemeld, er is ook aangifte gedaan bij de politie.Terwijl het onderzoek loopt is het voor klanten van Simpel helaas niet mogelijk om in te loggen op de website. Ook is het tijdelijk niet mogelijk om een nieuwe abonnement aan te vragen via de site.

Simpel heeft aan Nu.nl laten weten dat er in ieder geval 12.000 emailadressen buitgemaakt. Uit het onderzoek moet blijken of de hackers nog meer gegevens in handen hebben gekregen.

Uit voorzorg zijn alle MijnSimpel wachtwoorden gereset. Zodra deze dienst weer actief is zullen gebruikers een nieuwe wachtwoord ontvangen per sms.