Met de komst van de Nexus 7 tablet van Google zien we de geruchten over een nieuwe iPad Mini groeien. De betrouwbare Japanse blog Macotakara beweert dat de 7-inch iPad Mini in de nieuwe fabrieken van Foxconn in Brazilië zal worden geproduceerd. De productie van de nieuwe iPad Mini zal in september van start gaan en naar verwachting ligt de 7-inch tablet van Apple voor de feestdagen nog in de winkelschappen.

Macotakara heeft het zijn beweringen gebaseerd op een “betrouwbare bron uit China”:

The tablet called iPad mini will be produced in Brazil, however production test to collect data for new cutting machine is already done in China. Source said that, production phase of this tablet will be started since September, and this tablet should be shipped until holiday season, but announcement will not be so soon.

In het rapport lezen we verder dat de iPad Mini een 7,85-inch display krijgt en dunner zal zijn dan de Kindle Fire van Amazon. De populaire budget tablet van Amazon is 11.43mm dik, de nieuwe Mini iPad zal bijna even dun zijn als de iPod Touch (7.2mm). De nieuwe tablet van Google de Nexus 7 is 10.45mm dik.

Verder beweert Macotakara dat de iPad Mini ook over een 3G verbinding beschikt.

De iPad mini is ook gezegd dat het mobiele 3G-mogelijkheden bevatten en dat is vrijwel alle Macotakara de bron weet over de Gizmo.

Wij zijn van mening dat Apple de iPad Mini heeft ontwikkeld als een reactie op de concurrentie, de populariteit van Amazon’s Kindle Fire is groeiende en Google heeft afgelopen week de Nexus 7 aangekondigd. Beide bedrijven willen de grote marktaandeel van de iPad afsnoepen.

  • William

    als er zoiets echt wordt geproduceerd zal de Kindle Fire en Nexus 7 uit de schappen worden gehaald 😛