The Guardian schrijft op basis van anonieme bronnen dat de nieuwe iPhone 5 al in september te koop zal zijn, en niet in oktober. Verder beweren de bronnen dat de volgende generatie iPhone over een kleinere dock-connector zal beschikken. Ook zou er een opzet stuk meegeleverd worden met de iPhone 5 zodat oude accessoires nog wel gebruikt kunnen worden.

De kleinere dock-connector is eerder door meerdere bronnen bevestigd. Ook zou de productie van de iPhone 5 al begonnen zijn. Eerder was al uitgelekt dat de volgende generatie iPhone over een 4-inch display zal beschikken. Verder wordt beweert dat er in-cell technologie schermen zijn gebruikt in de iPhone 5 om het nog dunner te maken dan zijn voorgangers.

Naast het dunner maken van de iPhone 5 zal hij nog eens uitgerust worden met de nieuwe nano simkaart. Deze simkaart zal binnenkort de nieuwe standaard worden, en is nog kleiner dan de huidige micro-simkaart. Door een kleiner simkaart en een kleiner dock-connector te gebruiken is er daardoor meer ruimte om betere hardware te gebruiken.