Het is bijna zover, Apple zal naar verwachting deze week nog de OS X 10.8 Mountain Lion uitbrengen. De nieuwe Mountain Lion zal straks verkrijgbaar zijn via de Mac App Store voor ongeveer 20 euro. Mac eigenaren die een nieuwe Mac na 11 juni 2012 hebben gekocht kunnen een gratis update naar Mountain Lion verwachten.

Als je ook in aanmerking komt voor een gratis update naar Mountain Lion, dien je een formulier in te vullen op de website van Apple. Er zal op dat pagina een linkje verschijnen zodra Mountain Lion officieel is uitgebracht.

Bij het invullen van het formulier heb je het serienummer nodig van je nieuwe Mac. Je kan de serienummer via het menu terug vinden (Over deze Mac) of gewoon aan de buitenkant van de doos waarin de Mac was verpakt. Naast de serienummer zal er ook een aantal persoonlijke gegevens worden gevraagd.

Als je in aanmerking komt voor een gratis update naar Mountain Lion zal je via email een pdf-bestand ontvangen met de code die je kunt inwisselen in de Mac App Store. De code is 30 dagen geldig.