Het Chinese website M.I.C. Gadget meldt dat er een nieuwe malware is ontdekt voor de Mac. Deze nieuwe Malware zou een zogenaamde backdoor trojan zijn die in e-mails verstopt zit als bijlage. Het is wel opvallend dat de doelgroep van deze malware Oeigoerse activisten zijn. Deze etnische minderheid uit Sinkiang strijdt al jaren lang voor onafhankelijkheid.

De trojan is een variatie op de bestaande MacControl-malware. De trojan lijkt alleen te werken op Mac’s waar een Windows besturingssysteem erop is geïnstalleerd. Activisten die alleen gebruik maken van OS X zullen geen last van deze nieuwe Malware krijgen. Geïnfecteerde Mac’s kunnen vervolgens overgenomen worden, en ook kan er op afstand afstand data ervan gekopieerd worden.

via M.I.C. Gadget

  • Mike

    Gelukkig wonen we in Nederland 😛 Waarom zou je eigenlijk Windows willen draaien op een Mac. Als je toch Windows wil koop je toch een Windows laptop ofzo