Twee dagen geleden hadden we het nog over een ombouwkit waarmee je de iPhone 4 en iPhone 4S een iPhone 5 kon veranderen. De website iPhone5mod verkocht deze ombouwkit voor 29,90 dollar. Hier lijkt nu een einde aan te komen, want Apple’s advocaten hebben een email verzonden naar de verkopers om de verkopen van de iPhone 5 mod te staken.

Met de iPhone 5 ombouwkit kan je de iPhone 4 en iPhone 4S voorzien van een nieuwe achterkant waarmee hij erg veel op de iPhone 5 lijkt. Dit is natuurlijk geen perfecte replica van de iPhone 5. De iPhone 4 en de iPhone 4S hebben namelijk een 3,5-inch display en volgens meerdere betrouwbare bronnen krijgt de iPhone 5 een 4-inch scherm.

E-mail van Apple’s advocaten:

We are authorized to send notice and takedowns on behalf of Apple Inc. (“Apple”), the owner of the federally registered Apple logo trademark (among others) hereinafter referred to as the Apple Trademark(s).

We are writing to request your assistance with a website hosted by xxx INC that is violating Apple’s intellectual property rights.

The website, http://iphone5mod.com/, is offering for sale and selling merchandise bearing counterfeit Apple trademark(s). Such illegal use of Apple Trademark(s) is a violation of federal and State trademark laws.

Pursuant to xxx INC’s policies and the requirements of the Digital Millennium Copyright Act (“DMCA”),[1] please note the following:

1. Signature of the undersigned is set forth below.

2. The website, http://iphone5mod.com, is offering for sale counterfeit Apple merchandise. The offer for sale and the sale of counterfeit merchandise is prohibited by law, including, but not limited to, 15 U.S.C. § 1114 et seq. and 18 U.S.C. § 2320.

3. xxx INC’s servers will be able to accurately locate the infringing content at:

http://iphone5mod.com

http://iphone5mod.com/shop/iphone-5-conversion-mod-kit-for-iphone-4-4s/

4. This company’s physical address is:

Huaqiang Electron World Zhenzhong Road Futian, Shenzhen, Guangdong China‎

You may contact our office through email at apple_enforce@opsecsecurity.com

5. and 6. I state UNDER PENALTY OF PERJURY that I am the Account Manager at OpSec Security Inc., the agent authorized to send notice and takedowns on behalf of Apple, the owner of certain intellectual property rights. I have a good faith belief that the website, http://iphone5mod.com/, offers items that are not authorized by Apple, its agent, or the law, and therefore infringe Apple’s rights.

The information in this notice is accurate. Please act expeditiously to have the infringing items removed from the website.

We thank you in advance for your cooperation, and we await a response from you or your counsel.

 • Karel

  Dit bevestigd gelijk ook dat de iPhone 5 zo eruit gaat zien. Als het niet zo was zouden ze ook geen advocaten erop afsturen.

  • Masta

   Groot kans dat je gelijkt hebt.

 • Nobre

  Waarom zou je zo’n iPhone 5 ombouwkit willen kopen? Over een maand kunnen we toch de echte iPhone 5 kopen. Zo’n ombouwkit zou overbodig zijn.

 • peter

  dat is toch hetzelfde als een mercedes ster op je audi, of bier van de LIDL in een flesje van amstel