AnandTech heeft onderzoek verricht naar de nieuwe A6 chip van de iPhone 5. AnandTech heeft inmiddels bevestigd dat de A6 chip van de iPhone 5 geproduceerd is door Samsung en voorzien is van 1GB RAM geheugen. Ook Samsung heeft dit bevestigd in een paginagrote advertentie in de Amerikaanse advertentie van de Galaxy SIII.

AnandTech heeft nu de markeringen op de A6-chip ontcijferd aan de hand van het Samsung-onderdeelnummer K3PE7E700F-XGC2. Lang hoefden ze daarvoor niet te zoeken, want het staat er gewoon op gedrukt. In de productgids van Samsung is dit nummer met alle details terug te vinden. K3P houdt in dat het een dual-channel LPDDR2-pakket met 32-bits kanalen is. E7E7 geeft de dichtheid van de twee DRAM-units aan (512MB per stuk, totaal 1 GB) en de laatste twee karakters wijzen op de cyclustijd/datasnelheid, namelijk 1066 MHz.

De iPhone 4S en iPhone 4 waren voorzien van 512MB RAM. Gebruikers die problemen hadden met trage applicaties of apps die vaak crashen zullen nu door de A6 chip verholpen worden.