Apple heeft zojuist een uitnodiging verstuurd naar de pers voor een evenement op 12 september. Zoals we al eerder aangaven zal de nieuwe iPhone 5 tijdens deze evenement worden gepresenteerd. Het evenement zal 10 uur ’s ochtends lokale tijd plaats vinden in de Yerba Buena Center in San Francisco. Dit betekent dat we het eerste nieuws 19.00 uur Nederlandse tijd kunnen verwachten.

De bovenstaande afbeelding is de uitnodiging die vandaag naar de pers is verstuurd. Het cijfer 5 in de schaduw van de 12 bevestigd ook dat de nieuwe iPhone daadwerkelijk iPhone 5 zal gaan heten. Met de komst van de “nieuwe iPad” eerder dit jaar dachten mensen dat de volgende generatie iPhone ook de nieuwe iPhone zou gaan heten.

In de afgelopen maanden hebben we heel veel gelekte onderdelen van de iPhone 5 gezien. Zo zijn er iPhone 5 prototypes met een groter scherm en FaceTime camera boven de speaker, nieuwe unibody oordopjes, kleinere dockconnector en zou de iPhone 5 een nieuwe A6 processor aan boord hebben. Hoewel we nog niet exact weten of Apple dit allemaal daadwerkelijk heeft toegepast in de iPhone 5 is afwachten tot de grote dag zelf.

Naast de gelekte onderdelen van de nieuwe iPhone 5 is er zelfs vorige week een iPhone 5 kloon op de markt gebracht onder de naam GooPhone i5. Vandaag hadden we het nog over dat de Chinese GooPhone fabrikant een patent heeft gekregen in China voor de ontwerpt van de smartphone.

Er gaan de laatste maanden ook sterke geruchten over een nieuwe iPad mini. Apple gaat een 7,85-inch kleine iPad introduceren om te concurrentie met de succesvolle Kindle Fire van Amazon en de nieuwe Nexus 7 van Google. AllThingsD die bekend staat om zijn goede contacten met Apple heeft terug in augustus vermeld dat er in oktober een tweede evenement wordt gehouden. Tijdens deze evenement zou Apple een nieuwe iPad mini, iPod Touch 5G en een nieuwe iPod nano presenteren.

Natuurlijk hoef je niks van deze spectaculaire evenement te missen, iPhonemania zal je tijdens het media evenement op 12 september 2012 op de hoogte houden van het laatste nieuws.