Eerder deze week hadden diverse beveiligingsbedrijven een ernstige beveiligingslek in Java gevonden. De lek zou een variant zijn van de Poison Ivy backdoor, hackers kunnen gebruik maken van deze lek om onder andere malware op je computer te installeren. De lek zou zich bevinden op Mac, Windows en Linux computers die voorzien zijn van de nieuwste versie van Java: JRE 1.7 (Java 7 Update 6).

Apple heeft zojuist een Java update voor OS X 2012-005 1.0 uitgebracht in de Mac App Store. Volgens de informatie die we kunnen lezen via de Mac App Store verbetert de Java voor OS X 2012-005 de beveiliging, betrouwbaarheid en compatibiliteit door Java SE 6 bij te werken naar versie 6 1.6.0_35.

Naast het patchen van de beveiligingslek zal voortaan ook de Java plugin worden gedeactiveerd wanneer er gedurende langere tijd geen applets zijn uitgevoerd. Mocht u toch de Java applets weer willen activeren dan kunt u dat doen door op een webpagina op “Inactieve plugin” te klikken.

  • Jeff

    Na het lezen van deze artikel heb ik Java ook maar gelijk een update gegeven. Zekere voor het onzekere 😉 Dank jullie wel jongens!