De Koreaanse krant The Chonsunilbo meldt dat Apple tot vorige jaar geen enkel LTE patent in bezit had. Als we nu kijken naar het patentregister van het Europees Telecommunicatie en Standaardisatie Instituut heeft Apple inmiddels al 318 patenten in handen op het gebied van de 4G LTE technologie. Apple zou zijn patenten portfolie op het gebied van 4G LTE willen versterken om de toekomstige rechtszaken met Samsung aan te gaan.

Van de 318 LTE patenten die Apple in bezit heeft zijn er slechts 44 zelf ontwikkeld. Rockstar Bidco beschikt zelf ook over 116 LTE patenten, doordat Apple een meerderheidsaandeel heeft in dit bedrijf vallen deze LTE patenten ook onder Apple. De resterende deel van de patenten heeft Apple opgekocht van bedrijven als Nortel en Freescale.

Apple behoort met de 318 LTE patenten in de top 10 van bedrijven op het gebied van 4G LTE technologie patenten. Op nummer 1 is Samsung met maa liefst 819 LTE patenten op zijn naam.

Volgens sommige analisten heeft Apple doelbewust LTE patenten opgekocht voordat ze een 4G iOS apparaat op de markt brengen. Met de 318 LTE patenten op zak zou Apple sterker in de patentenoorlog staan tegenover Samsung.

Gisteren had Apple al uitnodigingen verstuurd naar de pers voor een iPhone 5 evenement op 12 september. De evenement vind plaats in de Yerba Buena Center in San Francisco, waarschijnlijk zal Apple de lange verwachte iPhone 5 op 12 september presenteren.