Naast de iPhone 5 en de nieuwe iOS 6 heeft Apple vandaag ook de iPod Touch en de iPod nano van een update voorzien. De iPod nano zal voortaan een touchscreen scherm hebben en nieuwe iPod Touch zal net als de iPhone 5 een 4-inch scherm hebben.

De nieuwe iPod nano heeft een 2,5-inch display. Het scherm maakt gebruik van multi-touch en beschikt over een homeknop. Hierdoor lijkt de iPod nano op een kleine iPod touch. Volgens Apple is de nieuwe iPod nano 5,4 millimeter, 38% dunner dan de vorige iPod nano. De iPod nano wordt verkocht in de kleuren zwart, wit, roze, groen, blauw, geel en rood. Een ingebouwde fm-tuner zorgt ervoor dat je naar radio kunt luisteren. Daarnaast maakt de iPod nano voortaan gebruik van bluetooth, waardoor je hem in je auto kunt verbinden.

De nieuwe iPod Touch heeft een 4-inch display zoals bovengenoemd en is 6,1 millimeter dun. Hierdoor is hij de dunste iPod Touch die tot nu toe is uitgekomen. Hij maakt gebruik van de Apple A5 processor. Dit is een dual-core processor, waardoor de iPod Touch onder andere beter met games kan omgaan. De batterijduur is verbeterd waardoor je voortaan 40 uur lang naar muziek kunt luisteren.

In de iPod Touch zit een 5 megapixelcamera die gebruikmaakt van backside illumination en een hybride IR-filter. De lens is gemaakt van saffierkristal, waardoor hij minder snel bekrast.

Siri is ook beschikbaar voor de nieuwe iPod touch. Hiervoor was de virtuele assistent van Apple er al voor de iPhone 4S. Vanaf iOS 6 ondersteunt de derde generatie iPad ook Siri.

De iPod touch kan voor het eerst gebruikmaken van AirPlay Mirroring. Hierdoor kun je het scherm van je iPod touch tonen op een Apple TV via AirPlay.De nieuwe iPod touch is verkrijgbaar in het zwart en wit, maar ook in het blauw, geel en rood. Je kunt de iPod touch voortaan ook aan je pols bevestigen met een nieuw accessoire genaamd de Loop. Dit is een polsbandje dat je kunt bevestigen aan een speciale lus onderin je iPhone. Deze lus haal je tevoorschijn door op een ronde metalen cirkel achterop je iPod touch te drukken.

Het 32 GB-model van de nieuwe iPod touch wordt verkocht voor 299 dollar. Het 64 GB-model kost 399 dollar.