Apple heeft zojuist de nieuwe iOS 6 uitgebracht voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, nieuwe iPad 3, iPod Touch 4G en de nieuwe iPod Touch 5G. De nieuwe iOS 6 brengt een groot aantal vernieuwingen en verbeteringen met zich mee, waaronder de Passbook app, een digitale portemonnee, Apple’s eigen kaartendienst, volledige Facebook integratie en iPad 3 beschikt nu ook over de verbeterde Siri.

Je kan de nieuwe iOS 6 op twee manieren installeren. De eerste optie is de ouderwetse manier via de computer, tweede optie is via je iOS apparaat over-the-air. De laatste genoemde is het snelste en makkelijkste manier om de nieuwe iOS 6 binnen te halen en installeren. Zo ga je naar Instellingen > Algemeen > Software-Update. Je iOS apparaat zal nu naar een nieuwe update zoeken, eenmaal gevonden drukt u op installeren. Om de over-the-air update functie te kunnen gebruiken dien je wel over iOS 5.1.1 te beschikken.

Als je via de computer wilt updaten, dien je over de nieuwe iTunes 10.7 te beschikken. Koppel je iPhone, iPad of iPod Touch aan je computer en open iTunes. In iTunes klik je op je iOS apparaat en vervolgens op Zoek naar update. iTunes zal een melding geven dat er een nieuwe iOS versie beschikbaar is, volg nu de stappen.

Heb je een gejailbreakt iPhone, iPad of iPod Touch hebt en je wilt je jailbreak niet kwijt raken, dan raden we je aan om NIET te updaten naar iOS 6.

Je kan ook alle iOS 6 versie’s rechtsstreeks downloaden via de onderstaande links.

 • Amy

  Waarom kan iOS6 niet voor ipad 2 worden gedownload? en ik zie bij instellingen -> onder algemeen niet de mogelijkheid van software update bij de ipad2?

  • iPhonemania

   Heb je iOS 4 erop? Software-update is sinds iOS 5 mogelijk.

   iOS 6 installeren via Software-update kan je enkel gebruiken als je iOS 5.1.1 erop hebt staan. Je kan natuurlijk ook gewoon via iTunes updaten.