Met de komst van de iPhone 4 was de standaard simkaart formaat verleden tijd voor Apple. Om een iPhone 4 of een iPhone 4S te kunnen gebruiken dien je over een micro simkaart te beschikken. Zoals we weten is deze micro simkaart een stuk kleiner dan de standaard simkaart zoals we die kennen. Na twee generaties iPhone’s lijkt nu de micro simkaart ook verleden tijd te zijn.

Begin 2012 was Apple bezig met het ontwikkelen van een kleinere nano simkaart voor de toekomstige iPhone’s en iPad’s. Naast Apple was Motorola, BlackBerry en Nokia ook bezig met het ontwikkelen van een kleinere simkaart. Deze vier bedrijven waren toen in strijd over de nieuwe sim standaard. De voorstellen van Apple, Nokia, BlackBerry en Motorola waren ingediend bij het Europese telecomstandaardisatie-instituut, uiteindelijk koos ETSI voor Apple’s nano simkaart.

Nu met nog maar een week te gaan tot Apple de volgende generatie iPhone gaat onthullen tijdens een evenement op 12 september heeft het Duitse T-Mobile al een partij nano simkaarten ontvangen. T-Mobile mag de nieuwe nano simkaarten nog niet aan klanten meegeven, de provider roept winkels op om te wachten op verdere informatie, voordat ze al beginnen met de verkoop van de nieuwe simkaarten.

De nano simkaart zou zo’n 40% kleinerzijn dan de huidige micro simkaart. De reden van een kleinere simkaart is dat de simslot minder ruimte in beslag neemt, en in de plaats daarvan betere onderdelen geïnstalleerd kunnen worden.

via iPhone-ticker