Apple heeft tijdens de iPhone 5 evenement de nieuwe oordopjes aangekondigd. De nieuwe oordopjes heten voortaan Apple EarPods. Om deze nieuwe oordopjes te ontwikkelen heeft Apple er drie jaar over gedaan. Het zijn dezelfde unibody design oordopjes die eerder uitlekten .

De nieuwe EarPods worden samen met de iPhone 5, iPod Touch en de iPod nano geleverd. Ook zijn ze vanaf heden los te koop voor 29 euro. Jonathan Ive liet in een filmpje weten, dat het maken van oordopjes die voor iedereen geschikt zijn, zoiets is als het maken van schoenen in dezelfde maat die geschikt zijn voor ieders voeten.

De Apple EarPods bestaan uit een plastic behuizing in een apart design. Apple heeft meer dan honderd prototypes gemaakt om uiteindelijk deze EarPods uit te brengen. Net als zijn voorgangers heeft de EarPods ook een volume- en bediengsknop en een microfoon.