Met de komst van Apple’s eigen kaartendienst genaamd Maps in de nieuwe iOS 6 is de Google Maps app helaas niet meer beschikbaar voor iOS gebruikers. De nieuwe Maps app van Apple is helaas niet zo uitgebreid als we gewend zijn van Google Maps. Zo kan je onder andere geen Street View beelden zien en ook heb je geen route planner optie.

Google heeft de liefhebbers van de Google Maps app niet vergeten. Zo liet Google aan The New York Times weten dat ze hun kaartendienst voor iedereen beschikbaar willen maken, ongeacht welke smartphone, browser of besturingssysteem ze gebruiken.Dit wijst erop dat Google een nieuwe Google Maps app aan het ontwikkelen is dat mogelijk via de App Store gedownload kan worden.

Google beaamt zijn reactie aan The New York Times ook tegenover Search Engine Land:

Wij geloven dat Google Maps de meest volledige, accurate en makkelijk te gebruiken kaarten ter wereld heeft. Ons doel is om Google Maps voor iedereen beschikbaar te maken, ongeach device, browser of besturingssysteem.

Tot die tijd kan je nog altijd de Google Maps web-app gebruiken via deze link maps.google.com.