Hackers van de beruchte hackers groepering AntiSec hebben laten weten dat ze een FBI laptop hebben gehackt waarop meer dan 12 miljoen  iPhone en iPad UDID’s (Unique Device Identifiers) inclusief persoonlijke informatie waren aangetroffen. In totaal zijn het exact 12.367.232 ID’s. Om te bewijzen dat ze ook daadwerkelijk over deze informatie beschikken hebben ze de gegevens van 1.000.001 unieke iPhone en iPad ID’s laten lekken.

De gestolen UDID gegevens zijn volgens AntiSec in maart 2012 buit gemaakt. De ruim 12 miljoen UDID’s waren eigendom van Supervisor Special Agent Christopher K. Stangl van het FBI Regional Cyber Action Team en het FBI Office Evidence Response Team in New York.

De hackers van AntiSec hebben toegang gekregen tot de Dell Vostro door de AtomicReferenceArray kwetsbaarheid in Java. Daardoor konden de hackers bestanden downloaden vanuit de laptop. In een bestand genaamd NCFTA_iOS_devices_intel.csv troffen ze een lijst van 12.367.232 Apple iOS devices. De lijst bevatte onder andere UDID’s, gebruikersnaam, naam van het apparaat, type apparaat, postcodes, telefoonnummers, adressen en Apple Push Notification Service token.

De 1.000.001 UDID’s die online is geplaatst zijn te vinden via deze link. (instructies vanaf regel 309).

via iPhoneclub

  • Harry

    Vandaag in de nieuwe gelezen dat de FBI er niks van weet en dat de gestolen ID’s niet afkomstig zijn van hun. :S vreemde zaak