Met de iPhone 5 camera kan je langgerekte panorama foto’s maken van bijvoorbeeld 28 megapixels, door meerdere foto’s te combineren. De FaceTime camera is HD geworden en de camera aan de achterkant kan 1080p video’s maken. Daarbij is de stabiliteit van de video’s verbeterd en er is gezichtsherkenning. FaceTime is voortaan via 3G te gebruiken.

Alles in de iPhone 5 heeft een update gekregen. Dat geldt ook voor de audio: drie microfoons, aan de onderkant, voorkant en achterkant. De speaker is 20% kleiner en er zit wideband audio en ruisonderdrukking op.

Apple introduceert een nieuwe, kleinere connector in de iPhone 5. Deze is voorzien van 8-pins (8-signals) en heeft de naam Lightning. De duurzaamheid is verbeterd en hij is 80% kleiner. Er is een adapter om te zorgen dat accessoires voor de 30-pins connector nog steeds werken.