Het scherm van de iPhone 5 heeft 44 procent meer kleurverzadiging en beschikt over de eerder besproken in-cell technologie scherm. Door het toepassen van de in-cell technologie scherm is de iPhone 5 dunner dan zijn voorganger en is beter bestand tegen zonlicht.

De iPhone 5 ondersteunt HSPA+, DC-HSDPA en LTE en wisselt automatisch van antenne zodat je altijd het beste signaal hebt. De 4G LTE internet snelheid wordt vanaf nu wereldwijd ondersteund. Daarnaast ondersteunt de iPhone 5 supersnelle WiFi snelheden tot 150 Mbps.

Er zit een nieuwe A6 chip in de iPhone 5 die tweemaal sneller is en tweemaal snellere graphics levert. De iPhone 5 heeft een iets betere batterij levensduur dan die van de iPhone 4S. Zo heb je bijvoorbeeld 8 uur spreektijd over 3G en 8 uur internet browsen.

Wat de camera betreft heeft Apple gekozen voor 8 megapixel. Er zitten allerlei vernieuwingen in, zoals backside illumination, hybride IR-filter en dynamische low light modus. Saffierkristal zorgt voor de hardheid en krasbestendigheid van de lens. En de A6-processor zorgt voor 40% sneller foto’s maken.