Vrijdagochtend was het dan eindelijk zover. De voorverkoop van de iPhone 5 ging van start in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Singapore en Groot Brittannië. De eerste levering is inmiddels al binnen een uur uitverkocht, waardoor de levertijd nu in verschillende landen inmiddels opgelopen is naar twee weken.

Een woordvoerster van Apple verklaarde tegenover verschillende media: “We staan helemaal versteld van de reactie van klanten”.

De iPhone 4 en iPhone 4S hadden 20/22 uur nodig voordat de eerste voorraad uitverkocht was. De vraag naar de nieuwe iPhone 5 lijkt aanzienlijk groter te zijn dan zijn voorgangers. Het is nu wel de vraag hoeveel iPhone 5’s zijn er nu exact al verkocht zijn. Het kan zijn dat er nu veel minder smartphones op voorraad zijn vanwege de productie problemen bij beeldscherm leverancier Sharp.

De voorverkoop van de iPhone 5 in Nederland zal 21 september van start gaan, en vanaf 28 september zal het te koop zijn.