Op vrijdag 14 september is de voorverkoop van de langverwachte iPhone 5 begonnen. De pre-order van de iPhone 5 begon in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Singapore en Groot Brittannië. Apple heeft in een persbericht laten weten dat er binnen 24 uur maar liefst twee miljoen iPhone 5’s zijn besteld.

Dit is flink wat hoger dan bij de iPhone 4S van vorig jaar, toen werd er binnen 24 uur maar één miljoen iPhone 4S verkocht. Hoeveel iPhone 5’s er het gehele weekend exact zijn verkocht is nog niet bekend gemaakt.

Alle bestelde iPhone 5’s zullen vanaf 21 september geleverd worden. Dit is ook dezelfde dag waarop de iPhone 5 in de genoemde negental landen in de winkels zal liggen. 21 september is ook dezelfde dag waarop de voorverkoop van de iPhone 5 in Nederland van start gaat, de iPhone 5 zal dan vervolgens op 28 september in de winkels liggen.