Tijdens de World Wide Jailbreak Conference dat gisteren plaats vond in het South San Francisco Conference Center heeft iPhone hacker en jailbreaker @Pod2G laten weten dat het nog wel even kan duren voordat er een Untethered Jailbreak voor iOS 6 uitgebracht kan worden.

Afgelopen week was het @chpwn nog gelukt om zijn gloednieuwe iPhone 5 te jailbreaken op iOS 6. Om gebruik te kunnen maken van deze jailbreak methode is er toegang nodig tot het iOS Developer Program. Een deelname iOS Developer Program gaat gepaard met een geheimhoudingsovereenkomst. Het is dan ook niet mogelijk om deze jailbreak methode te gebruiken voor een publieke jailbreak.

Het voordeel van deze jailbreak methode van @chpwn is dat andere iPhone hackers en jailbreakers het nu ook kunnen gebruiken om onderzoek te verrichten naar kwetsbaarheden in iOS 6. @p0sixninja een andere Chronic Dev Team lid heeft ook ontdekt dat de Kernel Address Space Layout Randomization (KASLR) implementatie van Apple gebrekkig is.

Pod2G hoopt dat hij en de andere iPhone hackers in de komende weken de benodigde kwetsbaarheden in iOS 6 zullen ontdekken. Mocht het lukken om de kwetsbaarheden te vinden, dient deze lekken eerst nog een omgezet te worden in een Untethered Jailbreak voor dat er een publieke iOS 6 jailbreak wordt uitgebracht.

UPDATE: Jailbreak iOS 6 op de iPhone en iPod touch met Redsn0w [Guide]

  • Jonez

    Dus nog even wachten met updaten naar iOS 6. Hopen dat er snel een jailbreak komt voor iOS 6.

  • Neo

    Ik heb mijn iPhone 4S geupdate naar iOS 6. Mis alleen mijn jailbreak 🙁 hopen dat het gauw gebeurd.