Apple heeft zojuist de iPhone 5 met 4-inch scherm aangekondigd. De nieuwe iPhone 5 is volledig gemaakt van glas en aluminium en lijkt op de eerder gelekte concepten. De iPhone 5 is slechts 7,6 mm dun, 18% dunner dan de vorige iPhone, ook is de iPhone 5 nu 20% lichter dan de iPhone 5.

De iPhone 5 heeft dezelfde pixeldichtheid van 326 ppi gehouden en heeft een schermresolutie van 1136 x 640. Het is zodanig ontworpen dat hij nog steeds lekker in de hand ligt. Alle software is uiteraard ook vernieuwd: een nieuwe agenda, e-mail, iPhoto, iMovie, Garageband en dergelijke.

Applicaties van derden zullen ook met de tijd vernieuwd moeten worden. Bij apps die nog niet zijn bijgewerkt zullen er zwarte balken verschijnen. Sommige ontwikkelaars hebben al vroege toegang gehad tot de ontwikkeltools, zodat zij meteen van start kunnen gaan met vernieuwde apps.