Apple heeft gisteren bekend gemaakt dat er in de eerste weekend ruim vijf miljoen iPhone 5’s verkocht zijn. De iPhone 5 ging op 21 september in de verkoop in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Singapore en Groot Brittannië.

Apple spreekt zelf van een ongelofelijke vraag naar de nieuwe iPhone. “We werken hard om al onze klanten zo snel mogelijk van een iPhone 5 te voorzien”, stelt Apple’s CEO Tim Cook. “Hoewel we door onze eerste voorraad heen zijn, worden winkels voortdurend van nieuwe toestellen voorzien en klanten kunnen ook online bestellen. We waarderen ieders geduld en werken hard om voldoende iPhone 5′s voor iedereen te bouwen.”

Naast het bekend maken van de iPhone 5 verkopen heeft Apple tegelijkertijd ook bekend dat de inmiddels meer dan 100 miljoen mensen iOS 6 heeft geïnstalleerd

In Nederland gaat de iPhone 5 aanstaande vrijdag (28 september) officieel in de verkoop.

  • kimo

    Damn iedereen wil een iPhone 5. Ik kan hem nergens los kopen 🙁