Afgelopen week verscheen er een Chinese kloon van de iPhone 5 dat gebaseerd is op verschillende geruchten van de iPhone 5. Volgens GizChina heeft de maker van de GooPhone i5 een patent gekregen voor het ontwerp. Waarschijnlijk heeft GooPhone het ontwerp in China gepatenteerd om de verkoop van de iPhone 5 in China te stoppen en er veel geld voor te vragen.

Of het de Chinese smartphone makers lukt om een verkoopverbod op de iPhone te laten leggen moeten we nog zien. De Chinese patent is in ieder geval afgesloten voordat de volgende generatie iPhone geïntroduceerd is. Als we naar het ontwerp van de GooPhone i5 kijken zien we eigenlijk een iPhone 4/4S terug, en zoals we weten is de design van de iPhone 4 en iPhone 4S gepatenteerd door Apple. De Chinese fabrikant kan wel bezwaar maken op de tweekleurige achterkant van de iPhone 5, of hij gelijk gaat krijgen is nog maar een vraag.

De Chinese GooPhone fabrikant kan ook door Apple aangeklaagd worden, naast een vergelijkbare ontwerp van de iPhone 4/4S zien we ook in de afbeelding dat het de lockscreen van iOS gebruikt. Natuurlijk heeft Apple ook een patent op de lockscreen.

  • Otto

    Die Chinees heeft ballen zeg. Denk dat hij flink in de buidel moet gaan tasten. De design is gewoon van een iPhone 4-4S. De OS van de GooPhone lijkt ook gewoon op de iOS van Apple.

    Hij zal eerder moeten betalen dan geld vangen.