iPhone hacker en jailbreaker @chpwn heeft zijn gloednieuwe iPhone 5 binnen 24 uur gejailbreakt op iOS 6. Zoals we weten is de iPhone 5 pas sinds vrijdag 21 september verkrijgbaar in negental landen. Op Twitter heeft @chpwn foto’s geplaatst van een iPhone 5 waarop we Cydia zien.

Het is op dit moment nog onbekend of het nou om een Tethered Jailbreak of een Untethered Jailbreak gaat. Wel kunnen we nu al zeggen dat dit een grote stap is voor het Jailbreak gemeenschap. De snelheid waarmee de iPhone 5 op iOS 6 gejailbreakt kon worden is te danken aan de kwetsbaarheden die gevonden zijn in de eerdere iOS 6 beta versie’s. Dezelfde kwetsbaarheden zijn eerder toegepast om een iPhone 4S op iOS 6 te jailbreaken.

UPDATE: Jailbreak iOS 6 op de iPhone en iPod touch met Redsn0w [Guide]

  • Timmo

    Dit betekend dat we binnenkort een jailbreak kunnen verwachten. 🙂

  • peter

    zou wel fijn zijn. ik hou het in de gaten