RBC Capital Markets een analistenbureau denkt dat er 8 tot 10 miljoen iPhone 5 exemplaren in de maand september worden verkocht. De voorspeling is gebaseerd op Apple’s grootschalige uitrol. De iPhone 5 zal voor het einde van de maand september in dertig landen te koop zijn, en voor het einde van 2012 wil Apple de iPhone 5 in meer dan honderd landen aanbieden.

De iPhone 5 zal vanaf 21 september te koop zijn in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Singapore en Groot Brittannië. Vanaf 28 september komt er nog eens een grote groep landen bij waaronder Nederland en België. Volgens de analistenbureau zou er dit kwartaal meer dan 33 miljoen iPhone 5 exemplaren over de toonbank gaan.

Vorig jaar werd de iPhone 4S meer dan vier miljoen keer verkocht in een weekend en was maar in zeven landen beschikbaar. De flinke verkoopcijfers zouden positieve effecten hebben op de aandelen van Apple. Naar verwachting gaat de prijs voor een Apple aandelen met 50 dollar omhoog, naar 750 dollar.