De MacBook Air van Apple is op dit moment de dunste laptop in zijn soort. Daar komt nog eens bij dat de nieuwste Retina MacBook Pro nog eens een kwart dunner is dan zijn voorganger. Volgens recente geruchten van de onbetrouwbare Digitimes vindt Apple dit nog niet dun genoeg.

Apple zou volgens de bronnen van Digitimes opzoek zijn naar nog dunnere onderdelen voor de toekomstige MacBook modellen. Apple zou bezig zijn om de 0,4 millimeter dunne toetsenbord verlichting van de MacBook Pro en de MacBook Air verder te ontwikkelen naar 0,25 millimeter. Alleen al een dunnere  toetsenbord verlichting zou al een nieuwe MacBook leveren die 0,15 millimeter dunner is. We verwachten natuurlijk niet alleen dit, Apple zou natuurlijk ook meerdere onderdelen kunnen verdunnen.

Het kan ook zo zijn dat Apple de vrijgekomen ruimte met veel betere en krachtigere onderdelen kan vervangen. De MacBook Air is al dun genoeg, nu alleen nog de MacBook Pro in de buurt van de Air laten komen.