De Chinese DigiTimes beweert op basis van toeleveranciers dat de ontwerp van de nieuwe iMac en de nieuwe 13-inch Retina MacBook Pro klaar is en dat ze op dit moment in China in grote hoeveelheden worden geproduceerd. DigiTimes meldt dat we de nieuwe 13-inch Retina MacBook Pro al in september/oktober kunnen verwachten.

De bron van DigiTimes beweert dat er drie nieuwe modellen van de iMac worden uitgebracht. Deze zullen wel gespreid uitgebracht worden doordat er enige problemen zijn opgetreden bij de productie van het scherm. In de eerste instantie zullen alleen het instap- en middenmodel worden vernieuwd.

Sinds de komst van de Retina scherm naar de MacBook Pro circuleren al langer geruchten rond dat Apple bezig is met een goedkopere instapmodel van 13-inch. Of de iMac ook een Retina scherm gaat krijgen is nog niet bekend, aangezien een Retina scherm van 27-inch vrij prijzig zal zijn. De kans dat Apple de nieuwe 13-inch MacBook Pro en de nieuwe iMac morgen tijdens de evenement zal presenteren is vrij klein. Apple wil alle aandacht op de iPhone 5 richting.