Morgen zal het Finse bedrijf Nokia zijn nieuwste smartphone Lumia 920 introduceren tijdens een speciaal Microsoft evenement. Afgelopen week waren al foto’s uitgelekt, vandaag net één dag voor de introductie zijn ook de rest van details uitgelekt. Zo zou Nokia’s nieuwe Windows Phone een aantal indrukwekkende hardware specificaties met zich mee brengen.

Volgens anonieme bronnen is Nokia Lumia 920 de eerste smartphone die draadloos opladen ondersteund. Het draadloos laden zou werken via de standaard van Qi. Op de achterkant van de Lumia 920 zou een strip verwerkt zijn die via een laad pad draadloos kan opladen. Het toestel zal compatibel zijn met andere draadloos oplaadbare producten.

Verder zou de Nokia Lumia 920 een opslaggeheugen hebben van 32GB, werkgeheugen ter grootte van 1GB, 8-megapixel PureView camera aan de achterzijde, 1,3-megapixel camera aan de voorzijde, 1,5 GHz dual-core processor en een 4,5-inch HD scherm.

via The Verge