Vandaag heeft het Finse bedrijf Nokia officieel de Lumia 920 met Windows Phone 8 gepresenteerd. De presentatie vond tijdens een eigen evenement in New York plaats. Gisteren had de Amerikaanse website The Verge al wat details van de nieuwe Lumia 920 gelekt. Zoals de gelekte details het al verklapte ondersteunt de nieuwste smartphone van Nokia draadloos opladen.

De scherm formaat van de Nokia Lumia 920 is 4,5-inch met een resolutie van 1280×768 pixels. De grotere resolutie is te danken aan de nieuwe Windows Phone 8, de oudere Windows Phone 7.5 versie ondersteunde alleen schermen met 800×480 pixels.

De unibody behuizing van de Lumia 920 is gemaakt uit polycarbonaat net als zijn voorgangers de Lumia 900 en Lumia 800. Aan de achterkant van de Lumia 920 is een strip verwerkt om de draadloos laden te ondersteunen. De camera aan de achterzijde is 8 megapixel heeft mechanische stabilisatie om betere foto’s te schieten in donkere ruimtes en omstandigheden.

De Nokia Lumia 920 draait op een Qualcomm Snapdragon S4-processor, een MSM8960. De dual-core processor is geklokt op 1,5 GHz. Verder beschikt de Lumia 920 over NFC om mobiel betalingen te kunnen verrichten, en heeft een accu van 2000 mAh.