Beveiligingsexpert Adam Gowdiak heeft een nieuwe Java lek ontdekt. De lek zou zijn gevonden in Java5, 6 en 7. Adam Gowdiak heeft gisteren zijn ontdekking gepubliceerd maar de meest belangrijke deel van de informatie is alleen doorgegeven aan de maker van Java, Oracle.

Hackers kunnen misbruik maken van deze Java lek, hierdoor kunnen ze inbreken op Mac’s en PC’s en de gegevens van gebruikers verwijderen en kopiëren. Oracle heeft de lek inmiddels al erkend en zegt aan een patch te werken. Wanneer er een update komt om deze bug te patchen is nog onbekend.

In OS X Lion en Mountain Lion zit Java niet meer in het systeem ingebouwd, en is Oracle is zelf verantwoordelijk voor updates. In de oudere OS X systemen moet Apple zelf een Java update uitbrengen. Het is ook nog niet bekend wanneer Apple een update zal uitbrengen.

Als je geen gebruik maakt of wilt maken van Java kan je het uitschakelen in je browser.