Apple had eind augustus een nieuwe update uitgebracht voor zijn nieuwe besturingssysteem OS X Mountain Lion. In OS X 10.8.1 Mountain Lion had Apple een aantal problemen verholpen waar sommige gebruikers last van hadden. Deze nieuwe software update kan je via de Mac App Store installeren, of wil je liever een schone versie van de Mountain Lion installeren?

Het creëren van een USB installatie schijf is één van de eenvoudigste manieren om een schone installatie van de nieuwe OS X 10.8.1 Mountain Lion te installeren. In deze artikel gaan we jou leren hoe je in eenvoudige stappen een OS X Mountain Lion USB installatie schijf kan maken.

Om een OS X Mountain Lion USB installatie schijf te kunnen maken dien je over een USB stick te beschikken met 8GB capaciteit of groter. We gaan ervan uit dat je het hebt, dus laten we beginnen met de handleiding!

Stap 1: Download OS X Mountain Lion via de Mac App Store.

Stap 2: Open Disk Utility en formatteer de USB stick. Ik stel voor om de USB stick te benoemen naar iets herkenbaar, zoals: Mountain Lion Boot Drive, Mountain Lion USB key, Mountain Lion USB boot Disk etc.

Stap 3: Open een nieuwe Finder-venster en navigeer naar de Programma’s map. Binnenin ziet u het volgende: Installeer OS X Mountain Lion.app. Dit is de Mountain Lion installatie app die je in stap 1 had gedownload via de Mac App Store. Klik met de rechtermuisknop op de app en selecteer Toon Pakketinhoud.

Stap 4: Open de Contents map, gevolgd door de Shared Support map en zoek naar de InstallESD.dmg. Dubbelklik op de InstallESD.dmg om de bestand te mounten. U kunt nu alle Finder-venster afsluiten.

Stap 5: Open de Disk Utility, en selecteer uw USB stick en klik vervolgens op het tabblad Herstellen. Sleep de Mountain Lion USB stick in het linker venster naar het vak Destination. Sleep vervolgens op dezelfde manier de InstallESD.dmg bestand naar Source. Druk nu op de Herstellen knop rechtsonder.

Stap 6: De Mountaion Lion USB installatie schijf wordt nu aangemaakt. Wacht er geduldig op want deze stap duurt ongeveer 30 minuten.

Stap 7: Als je een error melding krijgt maak je geen zorgen, dit is normaal. Gewoon negeren en OK drukken.

Stap 8: Zodra het overzetten klaar is werp uw USB stick eruit, koppel het hierna nogmaals aan je Mac vast en controleer of de mappen Library, Package, System en de installatie OS X Mountain Lion.app aanwezig zijn.

Gefeliciteerd je hebt nu je eigen OS X Mountain Lion USB installatie schijf dat op elk gewenste moment gebruikt kan worden. Bewaar het goed!

Als je het nog steeds niet snapt en u wilt het liever zien hoe iemand het voordoet dan kan je de onderstaande video volgen die gemaakt is door onze collega’s van iDB.