De concurrenten van Apple komen steeds vaker met een groter scherm. Apple is een bedrijf dat zelden met de concurrenten meegaat, maar een merk dat door concurrenten gevolgd wordt. Naar verwachting krijgt de nieuwe iPhone 5 een 4-inch display.

Sinds de eerste generatie iPhone tot en met de iPhone 4S heeft Apple de iPhone’s geproduceerd met een 3,5 inch scherm. Dit is te danken aan Steve Jobs die ervan overtuigd was dat dit de ideale scherm formaat zou zijn voor een smartphone. Volgens Steve Jobs zou de touchscreen voornamelijk bediend worden met de duim, een gemiddelde duim zou een 3,5 inch scherm volledig kunnen bedienen.

Bij de volgende generatie iPhone die ook wel beter bekend staat als de iPhone 5 komt waarschijnlijk een verandering in de scherm formaat. Om u alvast een idee te geven hoe de nieuwe 4-inch display zou zijn en welke voordelen het met zich meebrengt heeft MacRumors
een interessante video gemaakt. Zie hieronder de creatie van MacRumors: